Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklamanın ardından bedelli askerlikten kıdem tazminatı tavanına kadar birçok alanda değişiklik yapıldı. Öte yandan merak edilen bir diğer konu ise emekli maaş farkı ödemesinde son durum...

Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayında toplu sözleşme gereği yüzde 15 zam almıştı. Toplu sözleşme gereği ilk altı aydan doğacak enflasyon farkını da almaları gerekecek.

Başkent, Türkiye teknoloji zirvesine ev sahipliği yaptı Başkent, Türkiye teknoloji zirvesine ev sahipliği yaptı

15 Günlük Maaş Farkı Nasıl Hesaplanır?

Dolayısıyla altı aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz itibarıyla alacak.

15 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

İlk 6 ay için yüzde 15 toplu sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri, yüzde 8,4 enflasyon farkına hak kazandı. Yılın ikinci yarısında alacakları yüzde 10'luk sözleşme zammı eklendiğinde toplam zam oranı yüzde 19,3'ü buldu.

Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 19,31, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına ise yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

Muhabir: Haber Bülteni