Açık oturumlarda baş köşede duran daha çok CNN Türk ekranlarında karşımıza çıkan Tunç Arslanalp merak edildi. Peki,  Tunç Arslanalp ne iş yapıyor? Tunç Arslanalp nereli, kimdir?

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

TUNÇ ARSLANALP KİMDİR?

Tunç Arslanalp, 1973 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Yapımı Bölümü'nde başlayan Arslanalp, burada aradığı heyecanı bulamayınca, eğitimine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde devam etti. Üniversite eğitimi sırasında, 1993 yılında İzmir'de özel radyoların açılmasıyla birlikte haber spikerliği ve program yapımcılığı yapmaya başladı.

TUNÇ ARSLANALP NE İŞ YAPIYOR?

Tunç Arslanalp'ın profesyonel medya kariyeri, 1995 yılında Kasım ayında Flash TV'nin İzmir stüdyolarında haber spikerliği yaparak başladı. 1996 yılında ATV'nin kardeş kanalı YENİ TV'de bir yıl süreyle haber spikeri olarak görev yaptı. 1997-1999 yılları arasında İzmir RADYO 35'te sırasıyla Haber Spikeri, Haber Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

Tunç Arslanalp, 1998 yılında İzmir TÜKODER'den, tüketicilerin bilinçlenmesine sağladığı katkılardan dolayı ilk ödülünü aldı. 1999-2001 yılları arasında, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde seslendirme sanatçısı olarak çeşitli belgesel ve dizi karakterlerini seslendirdi. Askerlik hizmetinin ardından, 2002 yılında İstanbul'a gelerek Power FM ve Power XL'de haber spikerliği yaptı. 2004 yılında, TGRT Haber televizyonunda başladığı spikerlik serüveni, şu anda CNN Türk kanalında Gece Bültenleri'ni sunarak devam etmektedir.

TUNÇ ARSLANALP HAYATI

Tunç Arslanalp, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde spikerlik ve diksiyon eğitimi vermeye de devam etmektedir. Spor yapmayı ve film izlemeyi çok seven Arslanalp'ın arşivinde 2000'den fazla yerli ve yabancı film bulunduğu söylenilmektedir.

TUNÇ ARSLANALP'IN ÖZEL BİLGİLERİ

Doğum Tarihi: 1973

Yaş: 47 yaşında

Nereli: İzmir doğumlu

Burcu: Bilgi mevcut değil

Evli mi?: Bilgi mevcut değil

Mesleği: Haber Spikeri

Tunç Arslanalp, medya sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimi ve çeşitli görevleri ile tanınan bir isimdir. CNN Türk'teki başarılı spikerlik kariyeri ve geniş bilgi birikimi ile dikkat çeken Arslanalp, hem profesyonel yaşamında hem de sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol oynamaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni