Asayiş

Tunceli'de askeri araç kaza yaptı: 1 yaralı, 4 şehidimiz var!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen kazada bir askeri zırhlı araç kontrolden çıkarak devrildi. Kazada dört asker şehit olurken, bir asker de ağır yaralandı.

Abone Ol

Olay, Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, 62 JAA 408 plakalı zırhlı araç henüz belirlenemeyen bir sebeple şarampole yuvarlandı. Kazada üç asker olay yerinde hayatını kaybetti, iki asker ise ağır yaralandı. Kazanın hemen ardından bölgeye helikopterle sağlık ekipleri, AFAD ve UMKE personeli sevk edildi.

Yaralı askerler, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından hızla Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı askerlerden biri daha kurtarılamayarak şehit oldu. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İçişleri Bakanı'ndan Taziye Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun”