Ankara siyasetinin tanınmış isimlerinden biri olan Turgut Altınok, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Ancak seçimlerde, Mansur Yavaş’ın ezici üstünlüğü ile karşılaşarak tarihi bir yenilgi yaşadı.

Yavaş, yüzde 60’ın üzerinde oy alırken, Altınok yüzde 30 civarında oy alabildi. Bu yenilginin ardından Altınok uzun bir süre kamuoyunda görünmedi ve seçim sonrası neler yaptığı merak konusu oldu.

Ancak Altınok, Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümünde yaptığı nostaljik sosyal medya paylaşımıyla tekrar dikkatleri üzerine çekti.

Paylaşımında, “Bozkırın Tezenesi” lakabıyla bilinen Ertaş’ı, yıllar önce Ankara’nın Keçiören ilçesinde ağırlamış olmanın onurunu yaşadığını belirtti. Altınok, “Büyük Usta Neşet Ertaş’ı vefatının yıldönümünde saygı, sevgi, rahmet ve özlemle yâd ediyorum” ifadelerini kullanarak, Ertaş’a olan derin saygısını dile getirdi.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1957 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Türk siyasetinin önemli figürlerinden biri olan Altınok, uzun yıllar Keçiören Belediye Başkanlığı yaparak adını duyurdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Altınok, siyaset hayatına Refah Partisi saflarında başladı. 1994 yılında Refah Partisi’nin adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Keçiören’de özellikle altyapı ve üstyapı hizmetlerinde gösterdiği başarıyla dikkat çekmiş ve halk tarafından büyük destek gördü.

2004 yılında AK Parti’ye geçerek yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 2009 seçimlerine kadar bu görevi sürdürdü. Ancak 2009 yerel seçimlerinde aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu ancak seçimleri kazanamadı.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

Daha sonra AK Parti’ye geri dönen Altınok, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi, fakat seçimleri kaybetti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş