Bu özel etkinlik, bugün ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. Konserin orkestra şefliğini üstlenen Rustam Rahmedov, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, projenin Türk sineması ve müziği için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Sanatçı Türkan Şoray’ın Eserleriyle Kuşaklar Arası Bağ

Rahmedov, Türkan Şoray’ın hem sanatıyla hem de filmlerinde yer alan müziklerle kuşakları bir araya getirdiğine vurgu yaparak, "Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi, geçmişten günümüze manevi ve sanatsal değerlerin aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Bu tür projeler yaşadıkça, bu aktarım da sürecektir" dedi.

Yeşilçam dönemi şarkılarının, Avrupa ve Türk müziği senteziyle oluşturulduğunu belirten Rahmedov, bu tür şarkıların elektronik müzik tarzında düzenlendiğini ve senfonik bir form kazandırılarak müziğin kalitesinin daha da artırıldığını söyledi.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

İkinci Kez Ankara'da Sanatseverlerle Buluşacak

İstanbul’da gerçekleştirdikleri konserin ardından Ankara’da ikinci kez bu projeyi sunacak olmaktan dolayı heyecan duyduklarını dile getiren Rahmedov, şunları söyledi:

"Yeşilçam şarkılarında hem türkü hem de rock müziği formları var. Senfonik aranjmanlar Yeşilçam şarkılarına değer katıyor, şarkılar daha güzelleşiyor ve daha geniş bir kitleye hitap edebiliyor. Harika müzisyenlerle bir araya geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çalışan arkadaşlarla bu projeyi yapmaktan çok memnunuz. Umuyorum Ankaralı sanatseverler de keyif alacak."

Konserde, "Devlerin Aşkı", "Artık Sevmeyeceğim" ve "Azize" gibi Türkan Şoray’ın filmlerinden seçilen 16 şarkı seslendirilecek.

"Türkan Şoray ile Aynı Sahnede Olmak Büyük Bir Onur"

Projenin koordinatörü ve konserin solistlerinden Melis Kızılaslan, yapımcı Cemalettin Kömürcü’nün bu projeyi Türkan Şoray’ı sanatseverlerle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiğini belirtti.

Kızılaslan, şarkıları kendisiyle birlikte Zeynep Burcu Altınel ve Hande Everes’in seslendirdiğini söyleyerek, "Türkiye'de pek çok Yeşilçam film müziği yapıldı, fakat konserimizde senfoniye yakın şarkıları seçtik, herkesin sevdiği şarkıları da senfoniye uygun yeniden düzenlettirdik. Umarım Ankaralılar severek dinler." diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 saat sürecek konserle ilgili konuşan Kızılaslan, Türkan Şoray’ın sahnede olmasının hem sanatçılar hem de izleyiciler için büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, "Türkan Şoray ile aynı sahnede olmak müthiş bir duygu, onunla el ele tutuşup, şarkı söylemek çok büyük mutluluk tüm orkestra için." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı