Spor

Türkiye-Avusturya milli maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İlk 11'ler belli oldu!

A Milli Futbol Takımımız, çeyrek final yolunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grubunu ikinci sırada tamamlayan Türkiye, son 16 turunda Avusturya'yı geçmeyi hedefliyor. Bu önemli maçı kazanan ekip, çeyrek finalde Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle Berlin'de mücadele edecek. İşte Avusturya-Türkiye maçıyla ilgili tüm detaylar...

Abone Ol

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 son 16 turunda 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile karşılaşacak. Leipzig Stadyumu'nda oynanacak bu kritik maç, saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. Müsabaka, TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Muhtemel 11'ler

Avusturya: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Baumgartner, Laimer, Sabitzer ve Gregoritsch.

Türkiye: Mert Günok; Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi; İsmail, Salih; Barış, Orkun, Kenan, Arda.

Milli Takımda Eksikler ve Ceza Sınırındakiler

Milli takımımızda kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, kart cezaları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya'da ise Patrick Wimmer, cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Ayrıca, A Milli Takım'da 10 oyuncu ceza sınırında bulunuyor ve bu maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler.

Türkiye-Avusturya Rekabetinde Son Durum

İki ülke milli takımları bugüne kadar 17 kez karşılaştı. Bu maçlarda Avusturya 9, Türkiye ise 7 galibiyet aldı, bir maç ise berabere bitti. Türkiye'nin toplamda 23 golüne karşılık, Avusturya 24 golle yanıt verdi. Milli takımımız, son 9 maçın 6'sını kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 2'sinde mağlup oldu.