EURO2024 F Grubu'nda yer alan Türkiye, grubu ikinci sırada tamamlayarak üst tura çıkmayı başardı. Grup maçlarında Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle Çekya'yı yenerek büyük bir moral bulan Millî Takım, şimdi gözünü Avusturya maçına çevirdi.

TÜRKİYE SON 16 MAÇINA HAZIRLANIYOR

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle tamamlayan Türkiye, adını son 16 turuna yazdırdı. Leipzig'de oynanacak olan karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak.

Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile aynı grupta mücadele eden Türkiye, Portekiz'in ardından ikinci sırayı alarak üst tura çıkmayı başardı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 6 puanla lider tamamladı.

Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

ÇEYREK FİNAL YOLU

Bu turu geçmeyi başaran ekip, Hollanda-Romanya maçının galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek finalde karşılaşacak.

HAKEMLER VE ÖNEMLİ EKSİKLER

Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. Yardımcıları ise Paulo Soares ve Pedro Ribeiro olacak. Dördüncü hakem Ukrayna'dan Mykola Balakin, VAR ise Tiago Martins olacak.

Millî Takımda kart cezalıları Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın forma giyemeyecek. Ancak, cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı sahada olacak. Avusturya'da ise Hollanda maçında cezalı duruma düşen Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı oynayamayacak.

CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULAR

A Millî Futbol Takımı'nda 10 oyuncu ceza sınırında. Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

TÜRKİYE VE AVUSTURYA KARŞILAŞMALARI

Türkiye ve Avusturya, 18. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet aldı, 1 maç berabere bitti. Son karşılaşmada, 26 Mart'ta oynanan hazırlık maçını Avusturya 6-1 kazandı.

TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL ÇEYREK FİNAL RAKİPLERİ

  • Maç: İspanya - Gürcistan | Almanya - Danimarka galipleri (İspanya - Almanya)
  • Maç: İngiltere - Slovakya | İsviçre - İtalya galipleri (İngiltere - İsviçre)
  • Maç: Romanya - Hollanda | Avusturya - Türkiye galipleri
  • Maç: Portekiz - Slovenya | Fransa - Belçika galipleri
Muhabir: Haber Bülteni