Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Kültür Hizmetleri Müdürlüğü ve Ankara İl Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü desteğiyle düzenlene oryantosyon programı kapsamında Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Mavigöl piknik alanında öğrencilere moral etkinliği düzenlendi. Program kapsamında Türkiye'ye ilk defa gelen öğrenciler, birbirleriyle kaynaşma ve yoğun eğitim dönemine moral depolama fırsatı buldu. 

Uluslararası Öğrenciler İçin Mavigöl'de Oryantasyon Programı

Bu illerde okullar tatil edildi! Bu illerde okullar tatil edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Kültür Hizmetleri Müdürlüğü ve Ankara İl Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü iş birliğiyle uluslararası öğrenciler Ankara'ya getirildi ve bir haftalık oryantasyon programı düzenlendi. Bu programın amacı, Türkiye'ye ilk defa gelen öğrencilerin Ankara'yı tanımalarını sağlamaktı. Piknik, çeşitli etkinliklerle zenginleştirilerek, oryantasyon sürecinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Türkiye Diyanet Vakfı, sosyal medya üzerinden bu anlamlı etkinlik hakkında bilgilendirme yaptı. 11 Eylül 2024 tarihinde başlayan oryantasyon programı 17 Eylül'de çeşitli etkinliklerin ardından sona erecek.

Türkiye Diyanet Vakfı, sosyal medya hesabından piknik hakkında yapılan paylaşımda ise, "Öğrencilerimize moral depoluyoruz Uluslararası İlahiyat Programı 2024-2025 Oryantasyon Programı kapsamında, Ankara Mavi Göl’de öğrencilerimiz için piknik organizasyonu düzenledik. Ankara İl Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla organize edilen bu etkinlik, öğrencilerimize hem birbirleriyle kaynaşma hem de yoğun eğitim dönemine moral depolama fırsatı sundu. Oryantasyon sürecinin bir parçası olan piknikte, düzenlenen çeşitli etkinliklerle dostluk ve dayanışma bağları pekişti" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Cansel Yıldız