Türkiye Diyanet Vakfı, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve gençlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasıyla, ülke genelinde pek çok kütüphaneye kitap desteği sundu. Bu girişim sayesinde bilhassa dezavantajlı gruplar, ihtiyaç duydukları kitaplara ulaşma imkânı buldu.

Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla açıklama yapan TDV Genel Müdürü İzani Turan, İslam’ın okumaya ve ilme verdiği öneme dikkat çekerek, “Okumak, insanın hayatına yön vermede en etkili yoldur. Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin de ‘oku’ olduğunu hatırlatmak gerekir. Vakfımız da bu anlayışla toplumun her kesimine kitap ulaştırmak için çalışmaktadır,” dedi.

Eğitimi Destekleyen Geniş Kapsamlı Proje

Turan, projenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda üniversiteler, Kur’an kursları, kütüphaneler, gençlik merkezleri, cezaevleri gibi birçok farklı kuruma da kitap desteği sunduğunu belirtti. Bu kapsamda, hem eğitim gören gençler hem de İslam’a ilgi duyan bireyler için kitap bağışları gerçekleştirildiğini vurguladı.

100 Binden Fazla Kitap Dağıtıldı

2022 yılında başlatılan kampanya, kısa sürede büyük ilgi gördü. Türkiye genelinde 48 ilde müftülükler ve TDV şubeleri aracılığıyla kurulan 'Hayır Çarşıları'ndan elde edilen gelirler, 261 farklı eğitim kurumu ve kütüphaneye kitap olarak geri döndü. 68 bin 738 kitap, okul öncesi eğitimden liseye kadar farklı seviyelerdeki kurumlara ulaştırıldı. Kampanya kapsamında toplamda 101 bin 930 kitap dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Her Yaşa Uygun Kitaplar

Proje, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden çeşitli kitap setleriyle dikkat çekiyor. İzani Turan, projenin 15 ana kategori ve 55 alt kategoriden oluşan 1682 kitaptan oluşan geniş bir seçkiye sahip olduğunu söyledi. Bu eserler arasında din eğitimi, kültür, ilahiyat ve yabancı dilde yayınlar gibi farklı alanlarda kitaplar bulunuyor.

Bağış Yapmak Çok Kolay

Bu anlamlı kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler, “KİTAP” yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL bağış yapabilir veya "bagis.tdv.org" adresinden istedikleri miktarda bağış yaparak projeye katkı sağlayabilirler.

Kaynak: İHA