Ekonomi

Türkiye pazarına Ankara Hazır Giyim ve Moda Fuarı ile adım attılar

ATO Congresium’da düzenlenen Capital of Fashion (COF’24) Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı’na hakiki deri el yapımı ürünleriyle katılan Villi & Ve dünya markası olmaya aday. Girişimci iki Türk gencinin İngiltere’de kurdukları ve e-ticaret platformu üzerinden Kanada ve Latin Amerika pazarı için Ankara, Ulus’ta imal ettikleri ürünler bu fuarla birlikte Türkiye pazarına da sunulmaya başlanacak.

Abone Ol

İki Türk kurucu ortak, Toprak Koçak ve Mehmet Emin Tüfekci, İskandinav mitolojisinde iki kardeşi temsil eden Villi & Ve figüründen esinlenerek oluşturdukları markalarıyla, suni deri kullanmadan tamamen hakiki deri el yapımı ürünler imal ediyorlar. Dana derisinden “kroko baskı”, “crazy” taba rengi orjinal ürünler ve ithal deriden “vegeta” olmak üzere üç farklı konseptte ürün imalatı gerçekleştiriliyor. Ürün yelpazesinde ayrıca cüzdan ve çantaların bulunduğu “portföy” grubu yer alıyor.

HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK

Kurucu ortak ve CEO Toprak Koçak, fuarda sergilenen ürünlerin yaklaşık bir aylık çalışmanın eseri olduğunu belirterek, “Ankara, Ulus’ta imal edilen ürünlerimizle markamızın İngiltere merkezli e-ticaret platformu üzerinden Kanada ve Latin Amerika pazarına ulaşıyoruz. Türkiye pazarında fazla yokuz. İngiltere’den Türkiye’ye odaklanmak amacıyla bu fuara katılıp tanınırlığı artırmayı amaçlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kalite standartları gereği fiziki satış yapmadıklarını, ancak ürünlerini sergilemek adına bir showroom açmayı düşündüklerini belirten Koçak, “Lüks markayı hedefliyoruz, dünya markası Gucci, Guess gibi ünlü markalar arasına girmeyi, Türkiye’yi temsilen uluslararası piyasada yer almayı istiyoruz.” dedi.

Ürünleri için yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere iki ayrı fiyat belirlediklerini dile getiren Koçak, “Kendi ürünümüz olduğu için yurtiçinde fiyatları görünür bir şeklide indirgedik. Örneğin yurt dışında 800 sterlin üzerinden alıcı bulan çantalarımız yurt içinde 7 bin 500 liraya satışa sunuluyor.” dedi.