Özellikle Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İç Anadolu’nun kuzey kesimleri (Sivas hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgeleri ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kütahya, Osmaniye, Adana ve Hatay çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Seyredecek

Hava sıcaklıklarında kayda değer bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Özellikle sıcak hava dalgası veya ani sıcaklık değişikliklerinden etkilenmeyen bölgelerde normal bir gün yaşanacak.

Rüzgar Durumu ve Yönü

Rüzgar, yurdun kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, güney ve doğu bölgelerinde ise batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. 

İl İl Güncel Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Türkiye’nin bazı illerinde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde olacak:

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25°C. Başkentte öğle saatlerinde beklenen yağışlarla birlikte nem oranında artış olabilir.

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 26°C. Mega kentte öğleden sonra etkili olacak yerel yağışlar, trafikte kısa süreli aksamalara neden olabilir.

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 29°C. Ege'nin incisi İzmir'de, bulutluluk oranı düşük olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Adana: Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 33°C. Adana'da yüksek sıcaklık ve nem oranıyla birlikte yerel yağışlar günün ilerleyen saatlerinde etkili olabilir.

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 29°C. Akdeniz'in turizm cenneti Antalya'da, sakin bir hava durumu bekleniyor.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27°C. Karadeniz kıyısındaki Samsun'da, öğle sonrası yağışlar bekleniyor.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25°C. Trabzon'da yağışlar günün büyük bir bölümünde etkili olacak.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25°C. Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yağışlar akşam saatlerine kadar sürebilir.

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C. Güneydoğu'nun sıcak şehirlerinden Diyarbakır'da güneşli bir gün bekleniyor.

Kaynak: İHA