Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye, 10 farklı branşta toplam 28 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Ay-yıldızlı sporcular, oyunlarda 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya kazandı. Bu sonuçla Türkiye, Paralimpik Oyunları tarihindeki en fazla madalya sayısına ulaşarak Tokyo 2020’deki 15 madalyalık rekorunu geride bıraktı.

Golbol Kadın Milli Takımı Üst Üste 3. Kez Şampiyon

Golbol Kadın Milli Takımı, finalde İsrail’i 8-3 mağlup ederek üst üste üçüncü kez oyunları şampiyonlukla tamamladı. Milliler, kazandıkları altın madalyayı Gazze şehitlerine adadı.

Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı! Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı!

Yüzmede Umut Ünlü’den Çifte Zafer

Yüzmede, Umut Ünlü 50 metre serbest S3 ve 200 metre serbest S3 kategorilerinde altın madalya kazanarak Türk yüzme tarihinde bir ilke imza attı. Ünlü, Türkiye'ye yüzme branşındaki ilk altın madalyalarını kazandırarak oyunlara damgasını vurdu.

Altın Madalya Kazanan Diğer Sporcular

Kadınlar makaralı yayda para okçu Öznur Cüre Girdi, erkekler K44 63 kiloda para tekvandocu Mahmut Bozteke ve erkekler 90+ kilo J2’de para judocu İbrahim Bölükbaşı da altın madalya kazanan diğer sporcular oldu. Böylelikle Türkiye, oyunları 6 altın madalya ile tamamladı.

Gümüş Madalyalar

Türkiye, Paris 2024’te toplam 10 gümüş madalya kazandı. Para tekvandoda Alican Özcan, Fatih Çelik ve Gamze Gürdal; para halterde Abdullah Kayapınar ve Besra Duman; para atletizmde Aysel Önder ve Muhammet Khalvandi; para masa tenisinde Kübra Korkut ve para okçulukta klasik yay karışık takımı ikincilik kürsüsüne çıktı.

12 Bronz Madalya ile Başarı Zinciri

Milliler, 12 bronz madalya ile de büyük bir başarıya imza attı. Bu madalyalar, para masa tenisi, para judo, para halter, para atletizm, para yüzme, para tekvando ve tekerlekli sandalye eskrim branşlarından geldi. Bronz madalya kazanan sporcular arasında Ali Öztürk, Abdullah Öztürk - Nesim Turan, Ebru Acer, Ecem Taşkın Çavdar, Cahide Eke, Nazan Akın Güneş, Nazmiye Muratlı, Sibel Çam, Fatma Damla Altın, Sevilay Öztürk, Meryem Betül Çavdar ve Hakan Akkaya bulunuyor.

Oyunlar Sona Eriyor

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, 28 Ağustos'ta yapılan açılış töreniyle başlamıştı ve bugün kapanış töreniyle sona erecek. Ay-yıldızlı sporcular, bu oyunlarda gösterdikleri üstün performansla tarihe geçti.

Kaynak: İHA