Ekonomi

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

Türkiye’nin deprem sonrası yeniden yapılanma çabaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman İndere’deki dev deprem konutları inşaatında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kurum, bölgenin Türkiye’nin en büyük şantiyesi olduğunu belirterek, "7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik, 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Abone Ol

Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Adıyaman İndere’nin 5 milyon metrekarelik bir alana yayıldığını ve burada yürütülen çalışmaların depremden etkilenen ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandığını söyledi.

Şantiyede Yoğun Mesai: 8 Bin İşçi ve 750 İş Makinesi Sahada

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adıyaman’daki şantiyede yürütülen çalışmalara ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Yapılan bilgilendirmede, 8 bin işçinin ve 750 iş makinesinin gece gündüz aralıksız çalıştığı ifade edildi. Emlak Konut tarafından yürütülen projede, sadece konutlar değil, aynı zamanda yaşam alanları da inşa ediliyor.

Bakanlık açıklamasında, toplamda 16 bin 433 kalıcı konut ve iş yerinin inşa edileceği belirtilirken, bu konutların yatay mimariye uygun şekilde, zemin+4 katı geçmeyecek biçimde planlandığı vurgulandı. Ayrıca, 6 bin 830 konutun kura çekimi tamamlanmışken, 9 bin 603 konutun yapımının devam ettiği açıklandı.

Sağlam Zemin, Güvenli Yapılar

Emlak Konut Adıyaman Bölge Müdürü Mehmet Ersev Kuzdan, bölgenin kayalık bir zemin üzerine inşa edilmesinin projeye güven verdiğini belirtti. Kuzdan, "Biz tünel kalıp sistemiyle imalatlarımızı yapıyoruz. Bu nedenle konutlarımız depreme dayanıklı. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında bir caminin tamamlandığını da belirten Kuzdan, sadece konut değil, modern, güvenli ve sağlam bir şehir inşa ettiklerinin altını çizdi.