Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Türkiye’nin ilk ve tek mağara festivali olan “Tuzluca Kitap Kültür ve Çocuk Festivali, Tuzluca Fest”, Tuz Mağaraları’nda başladı. Tuzluca Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin açılışını Tuzluca Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz yaptı. 11-15 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasında Kaymakam Yılmaz, “Bu festival, bir mağaranın içinde gerçekleşen Türkiye’de bir ilk. Beş gün boyunca çok değerli yazarlarımız ve hocalarımızla kitap söyleşileri yapacağız. Çocuklarımız için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlik bir son değil, yeni başlangıçların habercisi olacak” dedi. Yılmaz ayrıca, “Doğuda Dicle’nin kuzuları varsa Aras’ta da başımızın üstünde taşıyacağımız Aras’ın kuzuları vardır. Devlet olarak bu çocuklara hep beraber sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Festival boyunca kitap fuarı, çocuk tiyatrosu, kum sanatı gösterisi, Hacivat-Karagöz orta oyunu, sihirbaz gösterisi gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çocuklar gönüllerince eğlenirken, festivalin keyfini çıkarıyor.

Tuzluca Fest, pazar gününe kadar devam edecek ve Doğu Anadolu’nun turizm potansiyeline dikkat çeken etkinliklerden biri olarak hafızalara kazınacak.

Kaynak: İHA