Avrupa’nın en zengin yaban hayatına sahip ülkelerinden biri olan Türkiye’de özellikle Anadolu’nun yaban hayatını daha geniş kitlelere hitap etmesi amacıyla Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali düzenleniyor.  Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali, kurucu Ece Soydam ve Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği (Çiğdemim) ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığı ile düzenlenecek. Festivalde, Türk izleyicisini ve profesyonelleri dünyanın önde gelen yaban hayatı belgeselleri ve ekipleriyle buluşturmak ve bu alanın Türkiye’de doğru gelişimini sağlamak amaçlanıyor. Aynı zamanda Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali” ile, Anadolu’nun yaban hayatına hem ulusal hem de uluslararası alanda daha fazla ilgi çekilmesi, koruma çalışmalarına katkı sağlanması ve yaban hayatı belgeselciliğinin desteklenmesi hedefleniyor. 

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!


Ankara Uluslararası Yaban Hayatı Belgesel Film Festivali, 7-10 Kasım 2024 tarihlerinde JW Marriott Hotel, Ankara'da düzenlenecek ve hem ulusal hem de uluslararası katılımcıları ağırlayacak. Festivaldeki yarışma iki ana kategoride gerçekleşecek. Uzun Metraj Belgesel Film kategorisinde 52 – 90 dakika arasında olan belgesel filmler yer alacak. Kısa Metraj Belgesel Film kategorisinde ise i 20 – 51 dakika arasında olan belgesel filmler yer alacak. 


Yarışmaya, yaban hayatı konusunu ele alan belgeseller ve 01 Ocak 2023 ve sonrasında yapımı gerçekleştirilen belgesel filmler katılabilecek. Belgesellerin daha önce ulusal veya uluslararası yarışmalarda yer alması veya ödül almış olması katılıma engel olmuyor. Aynı zamanda yarışma, 18 yaşını doldurmuş amatör ve profesyonel belgeselci başvurularına da açık. 01 Temmuz 2024 tarihinde başlayan başvurular, 16 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Yapılan derecelendirmenin sonrasında festivalde dereceye giren filmler, 18 Mayıs 2025'te yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Festivalde, en iyi uzun ve kısa metraj belgesel film ödülleri, jüri özel ödülleri ve en iyi Türkiye yapımı belgesel ödülleri sahiplerini bulacak. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız