Yaşam

Türkiye’yi Bozkurt işaretiyle selamlayan Macar kardeşlerimiz

Emin Antik Sanat Merkezi Kurucusu İbrahim Terzioğlu, Macar kardeşlerimizle verdiği bozkurt selamı fotoğrafını anlamlı bir notla paylaştı.

Abone Ol

Dursun ERKILIÇ

Türkiye ve Macaristan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. Yılı münasebetiyle ilan edilen 2024 Türk-Macar Kültür Yılı” faaliyetleri sürüyor.

Türk dünyasının duayen isimlerinden İrfan Ünver Nasrattınoğlu ile birlikte ziyaret ettiğimiz Macaristan Büyükelçiliği Başkatibi Aron Albert, “2024 Türkiye-Macaristan Karşılıklı Kültür Yılı” kapsamında Türkiye genelinde 100 etkinlik gerçekleştireceklerini ifade etmişti.

Macaristan’ın etkinlikleri Ankara Kalesi’ndeki kültür sanat merkezlerine de yansıdı.

Emin Antik Sanat Merkezi’ndeki “Karolina Sávolt Sergisi” bu faaliyetlerden biriydi.

Emin Antik Sanat Merkezi Kurucusu İbrahim Terzioğlu, sergi ve ziyaretler vesilesiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sanatçılara ve katılımcılara teşekkür ederken, “Macar Kardeşlerimiz” vurgusuyla, bozkurt selamı verdikleri fotoğrafı ekledi.

İbrahim Terzioğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Karolina Sávolt Sergimiz Macar - Türk Kültür Yılı Kapsamında Yapıldı...

Macar kardeşlerimizin adı Atilla. İnsanın 1500 yıl önceki atasının adını taşıması köklü milletlerin değerlerini yeni nesillere taşımasının çok güzel örneği...

Uluslararası platformlarda Müslüman sözde Arap kardeşlerimiz karşımızda yer alırken Macarlar her zaman Türkiye’nin yanında oldular...

Mustafa Kemal Atatürk'ü kendi liderleri olarak biliyorlar. Bozkurt işareti yaparak bizleri şaşırttılar...

Genç sanatçımız Karolina Sávolt’a, annesi Macaristan Spor Bakanına, ATO Başkanımıza, Macaristan Cumhuriyeti Büyükelçisine, tüm katılımcılara, Konsolos İhsan Mikail Sağlam eşi Menetted Hanıma, avukat dostum Galip Altıntaş’a çok teşekkür ederiz.”