Avrupa futbolunun en prestijli iki turnuvasının şampiyonları, UEFA Süper Kupa finalinde karşılaşacak. İspanyol devi Real Madrid ve İtalyan ekibi Atalanta, Polonya'nın başkenti Varşova'da yer alan Ulusal Stadyum'da kozlarını paylaşacak. İsviçreli hakem Sandro Scharer'in yöneteceği bu büyük karşılaşma, Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak. Scharer’e, Stephane De Almeida ve Jonas Erni yardımcılık yaparken, Ukraynalı Mykola Balakin ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Maçın VAR hakemliği ise Alman Bastian Dankert tarafından üstlenilecek.

Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu

Real Madrid, Rekor İçin Sahaya Çıkıyor

Real Madrid, bu karşılaşmada 6. UEFA Süper Kupa zaferini hedefliyor. Atalanta ise tarihteki ilk Süper Kupa'sını kazanmanın peşinde olacak. Real Madrid, maçı kazandığı takdirde, 6. kez bu kupayı müzesine götürerek en çok Süper Kupa kazanan takım unvanını Barcelona ve Milan’dan alacak. Eflatun-beyazlılar, daha önce bu başarıyı 2002'de Feyenoord, 2014 ve 2016'da Sevilla, 2017'de Manchester United ve 2022'de Eintracht Frankfurt'u yenerek elde etti. Ancak 1998'de Chelsea, 2000'de Galatasaray ve 2018'de Atletico Madrid'e finalde kaybettiler.

Ancelotti, Guardiola'yı Geride Bırakmayı Hedefliyor

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu maçı kazanması durumunda UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan teknik direktör unvanını ele geçirecek. Ancelotti, şu ana kadar 4 kez bu kupayı kazandı ve bu alanda Pep Guardiola ile aynı sayıda şampiyonluğa sahip. Tecrübeli teknik adam, 2003 ve 2007'de Milan ile, 2014 ve 2022'de ise Real Madrid ile Süper Kupa sevinci yaşamıştı.

Kupayı Kazanan 25 Takım Arasında Olacak mı?

UEFA Süper Kupa’yı bugüne kadar 12 farklı ülkeden 25 takım kazanmayı başardı. İtalya'dan Milan, İspanya'dan Real Madrid ve Barcelona, bu başarıyı 5'er kez elde ederek zirvede yer alıyor. İngiltere'den Liverpool 4, Atletico Madrid ise 3 kez bu kupayı müzesine götürdü. Ayrıca, Ajax, Anderlecht, Bayern Münih, Chelsea, Juventus ve Valencia ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Manchester City ise birer kez bu prestijli kupayı kazandı.

Kaynak: İHA