Ufuk Üniversitesi bünyesinde görev alan öğretim elemanlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde tasfiye edildiği,  öğrenim ücretlerinin fahiş düzeyde arttırıldığı, öğretim elemanı yetersizliğine dair haberler ile ilgili kamuoyona açıklama yapıldı.

Bu tür iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada “bu mesnetsiz iddialar kamuoyunu yanıltmaya, Üniversitemizin itibarını ve güvenilirliğini zedelemeye ve Üniversite tercihlerinin yapıldığı bu dönemde öğrenci adaylarının tercih süreçlerini olumsuz etkileyerek Üniversiteyi maddi ve manevi zarara uğratmaya yönelik kasıtlı bir girişimdir” denildi.

Ufuk Üniversitesi’nin açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Ufuk Üniversitesindeki tüm iş ve işlemler yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre yürütülmekte olup,  Yükseköğretim Kurulunun gözetim ve denetimine tabidir.   Bu kapsamda Üniversitemizin her akademik yılsonunda başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere Devletimizin ilgili kurumları tarafından olağan denetimleri yapılmaktadır. 

Son günlerde bazı kişilerin gerçeğe aykırı olarak başlattıkları karalama kampanyası neticesinde çeşitli yayın organlarında yer alan ve Üniversitemizle ilgili olarak gündeme getirilen mesnetsiz iddialar hakkında açıklama yapma zarureti doğmuştur.

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Üniversitemiz bünyesinde görev alan öğretim elemanlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde tasfiye edildiği,  öğrenim ücretlerinin fahiş düzeyde arttırıldığı, öğretim elemanı yetersizliğine dair haberler asılsız olup,  bu mesnetsiz iddialar kamuoyunu yanıltmaya, Üniversitemizin itibarını ve güvenilirliğini zedelemeye ve Üniversite tercihlerinin yapıldığı bu dönemde öğrenci adaylarının tercih süreçlerini olumsuz etkileyerek Üniversiteyi maddi ve manevi zarara uğratmaya yönelik kasıtlı bir girişimdir.

Üniversitemiz öğrenim ücretleri diğer vakıf yükseköğretim kurumlarında olduğu gibi TÜFE oranları, Üniversitemizin sunduğu yüksek kalitedeki eğitim, modern altyapı ve öğrencilerimize sağladığımız çeşitli olanakların sürekliliği dikkate alınarak titizlikle belirlenmekte ve Üniversitemiz internet sitesinde yayımlanmaktadır.  Amacımız, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için gerekli olan kaynakları sürdürülebilir bir şekilde sağlamak ve bu doğrultuda eğitim kalitemizi sürekli olarak geliştirmektir.

Öğretim elemanları ile; 2547 sayılı Kanunun Ek 11. Maddesi “Bu vakıf yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan akademik ve diğer personelin hizmet sözleşmeleri hakkında 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uygulanır.”  hükmü gereği akademik dönem ile sınırlı belirli süreli hizmet sözleşmesi yapılmakta ve bu sözleşmeler süresi sonunda kendiliğinden sona ermektedir.

Yasal düzenlemeler çerçevesinde sözleşme süresi sona eren bazı akademisyenlerimizin sözleşmeleri, üniversitemizin istihdam politikaları ve ihtiyaçları doğrultusunda alınan karar gereği yenilenmemiştir.  Bu işlemler tamamen mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmekte olup,  işlemler hakkında kasıtlı ve yanıltıcı bir şekilde kamuoyunda Üniversitemizde akademisyenlerin hizmet sözleşmelerinin haksız ve hukuksuz şekilde feshedilmesi olarak yansıtılmaktadır.

Ayrıca, geçmişte çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrılan birçok değerli akademisyenlerimiz de, yeniden Üniversitemiz bünyesine kazandırılmış ve akademik kadromuz daha da güçlendirilmiştir.

Üniversitemizin fakülte enstitü, yüksekokullarında bütün dersler alanında uzman kadrolu ve/veya diğer yükseköğretim kurumlarından, kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirme suretiyle davet edilen öğretim elemanları tarafından verilmekte olup, öğretim elemanı bulunmayan hiçbir dersimiz mevcut değildir. 

Üniversitemize yönelik bu mesnetsiz iddiaların, Üniversitemizi ve itibarımızı hedef aldığı açıkça ortadadır. Öğrencilerimize, akademik kadromuza ve kamuoyu nezdinde Üniversitemize zarar vermeyi amaçlayan bu tür girişimlere karşı gerekli tüm hukuki ve cezai işlemler tarafımızdan başlatılmış olup,  süreci titizlikle takip etmekteyiz.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş