Ukrayna, özellikle başkent Kiev ve diğer şehirlerde askerlik çağındaki gençlerin izini sürmeye devam ediyor. Asker kaçağı oldukları tespit edilen gençler, eğlence mekanlarından zorla çıkarılarak silah altına alınıyor. Bu operasyonlar, askerlik şubelerine bağlı inzibat polisinin desteğiyle sürdürülüyor ve kimlik kontrolleri sonrası gençler bilinmeyen yerlere götürülüyor.

"Zorunlu Askerlik Uygulaması Şiddete Dönüşmemeli"

Ukraynalı milletvekili Artem Dmitruk, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin geçen haftaki Avrupa turu sonrası verdiği "Kim bulunursa silah altına alınsın" talimatının ardından bu uygulamaların daha da sıkılaştığını belirtti. Dmitruk, "Askerlik şubelerine bağlı inzibat polis desteğiyle şehir ve kasabalarda resmen insan avı başlattı. Askerlik yaşındaki tüm gençler görüldükleri yerde kimlikleri kontrol edilerek bilinmeyen istikamete götürülüyor. Askerlikten muaf, devlet görevlisi veya sağlık nedenleriyle özürlü belgesi bulunması fayda etmiyor. Herkesi topluyorlar. Vatanı savunmak vatandaşların asli görevi, ancak bunun şiddete dönüşmemesi gerek" şeklinde konuştu.

Çorum’da can pazarı! Tır ile işçi servisi çarpıştı: 1 ölü, 14 yaralı Çorum’da can pazarı! Tır ile işçi servisi çarpıştı: 1 ölü, 14 yaralı

Eğlence Mekanlarından Askerlik Şubelerine

Son olarak Kiev'de ünlü müzik grubu ‘Okean Elza’nın konseri sonrası yapılan operasyonlarda yüzlerce genç gözaltına alındı. Barlar ve eğlence merkezlerinden çıkışta gençler kelepçelenerek askerlik şubelerine sevk edildi. Bu tür baskınlar ve operasyonlar, gençler arasında tedirginlik yaratırken, zorunlu askerlik uygulamalarının kapsamı genişletilmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi