Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey bölgeleri, Doğu Anadolu'nun büyük kısmı (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar Nerelerde Etkili Olacak?

Yağışların özellikle Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Sakarya çevresinde etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde görülecek yağışlar genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusundaki yüksek yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

İmamoğlu'ndan jest: Metrobüste doğan Yılmaz bebeğe İstanbul’da ömür boyu ulaşım ücretsiz olacak İmamoğlu'ndan jest: Metrobüste doğan Yılmaz bebeğe İstanbul’da ömür boyu ulaşım ücretsiz olacak

Sıcaklıklar Hızla Düşecek

Ülke genelinde sıcaklıkların 6-12 derece azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle iç ve doğu bölgelerde belirgin bir soğumaya yol açacak. Hava sıcaklığındaki bu düşüş, birçok ilde hissedilecek.

Rüzgar Uyarısı: Fırtına Bekleniyor

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerinden esmekle birlikte, güney ve doğu bölgelerinde güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek. Marmara, Karadeniz, Ege kıyıları ve Akdeniz’in iç kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/sa) bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) görülebilir.

İl İl Hava Durumu Tahminleri

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 15 derece.
  • İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 17 derece.
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 23 derece.
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 28 derece.
  • Antalya: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 27 derece.
  • Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 18 derece.
  • Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 19 derece.
  • Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 12 derece.
  • Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. En yüksek sıcaklık 20 derece.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı