İstanbul Beykoz'da düzenlenen '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü' etkinliklerinde sahne aldığı sırada Suavi’ye yönelik saldırı girişimi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu olayın hemen ardından, sanatçının Seydişehir’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri de iptal edildi.

İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu

Ülkü Ocakları İtiraz Etti

Konya Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenmesi planlanan 30 Ağustos konserinde sahne alacak olan Suavi, programdan çıkarıldı. Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt, konserin iptal edilmesi sürecinde belediyeyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle Seydişehir Belediye Başkanlığı'yla birtakım görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır"

"Tek Taraflı Olarak İptal Edilmiştir"

Suavi'nin avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, konserin iptal edilmesinin ardında siyasi baskıların olduğunu ileri sürdü ve şu ifadelere yer verdi:

"MHP ve AK Parti ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri ile Suavi'nin konseri, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir"
Muhabir: Haber Bülteni