Türkiye’nin Sıfır Atık Projesi’nde pilot ilçe seçilen Kızılcahamam ilçesinde 5 bölümden oluşan Sıfır Atık Bahçesi geri dönüşüme teşvik olmaya devam ediyor. Kağıt, plastik, cam, metal, elektronik, tekstil, bitkisel atık yağ, pil ve aküleri buradaki depolara getirip, hassas terzi üzerinde atık türüne göre tartıp SAT kartlarına puan yüklemesi yapılabiliyor. Geri dönüşüme teşvik olan bahçe içerisinde ayrıca Geri Dönüşüm Atölyesi’nde geri dönüştürülebilir atıklardan öğretmen ve öğrenciler tasarım ve ürün yapabilirken, Sıfır Atık Oyun Alanı’nda ahşaptan üretilen oyunlar ile hem çocukların hem de yetişkinlerin vakit geçireceği alan bulunuyor. AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanı Ülkü Efe Demirhan, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerle Kızılcahamam Sıfır Atık Bahçesi'nde buluştu. 

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanı Ülkü Efe Demirhan, farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerle Kızılcahamam Sıfır Atık Bahçesi'nde buluştuklarını duyurdu. Etkinlikte, Emine Erdoğan tarafından himaye edilen kitaplar öğrencilere hediye edildi. Bu kitapların, Sıfır Atık konusunda dünyada farkındalık oluşturma amacı taşıdığı vurgulandı. Ülkü Efe Demirhan, etkinlik sırasında öğrencilere Sıfır Atık projeleri hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Projelerin, çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında uluslararası düzeyde nasıl bir farkındalık yarattığını anlattı.

AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanı Ülkü Efe Demirhan paylaşımında ise, "Farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler ile Kızılcahamam Sıfır Atık Bahçesi’ndeydik. Saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde hazırlanan kitapları hediye ederken, kendilerinin “Sıfır Atık” konusunda dünyada farkındalık oluşturan öncü projelerini konuştuk." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Cansel Yıldız