Ümmiye Koçak, köy kadınlarının yaşantılarını anlatan "Kadının Feryadı" adlı oyununu da sahneye koydu. 2006 yılında "Hasret Çiçekleri" adlı oyunu Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sergiledi. Tarım gelirlerinden elde ettiği kaynakları kullanarak, kadına yönelik şiddeti konu alan "Yün Bebek" filminin senaryosunu yazdı ve yönetti. Peki, Ümmiye Koçak kimdir? Ümmiye Koçak nereli, kaç yaşında?

ÜMMİYE KOÇAK KİMDİR?

Ümmiye Koçak, 1 Mart 1957 tarihinde Adana'nın Çelemli Köyü'nde doğdu. 10 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Koçak, ilkokuldan sonra eğitimine devam edemedi ancak kişisel gelişimini okuduğu kitaplarla sürdürdü. Evlendikten sonra Mersin'e taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla 2001 yılında "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu"nu kurdu. Bu topluluk, ilk olarak Remzi Özçelik'in "Taş Bademleri" adlı oyununu sahneye koyarak dikkatleri üzerine çekti.

ÜMMİYE KOÇAK KARİYERİ

Ümmiye Koçak, köy kadınlarının yaşantılarını anlatan "Kadının Feryadı" adlı oyununu da sahneye koydu. 2006 yılında "Hasret Çiçekleri" adlı oyunu Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sergiledi. Tarım gelirlerinden elde ettiği kaynakları kullanarak, kadına yönelik şiddeti konu alan "Yün Bebek" filminin senaryosunu yazdı ve yönetti. Bu film, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gala yaptı ve New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülüne layık görüldü.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

ÜMMİYE KOÇAK'IN YAZDIĞI VE OYNADIĞI OYUNLAR

Ümmiye Koçak, tiyatro dünyasında önemli eserler kaleme aldı. Yazdığı oyunlar arasında "Erik Eşkisi", "Ozon Tapakası", "Kara Kuyu", "Doktor Beleş", "Turunçgil Hayattır" ve "Çiçekler Solmasın" bulunmaktadır. Rol aldığı tiyatro oyunları ise "Hayat Devam Ediyor", "Hanımın Çiftliği", "Kasaba", "Seher Vakti", "Öyküleri", "Vatan Sevgisi", "Irazcanın Düşleri", "Kanayan Yara", "Kader", "Obruk", "Ayaksız Ayakta Durmak", "Baba Ben Geldim", "Muhtar Adayı" ve "Hasret Ana" olarak sıralanabilir.

Ümmiye Koçak, sinema dünyasında da kendini göstermiştir. 2017 yılında Cristiano Ronaldo'nun oynadığı Türk Telekom reklamının yönetmenliğini üstlenmiştir. Bu deneyimi, onun çok yönlü yeteneklerini ve medya dünyasındaki başarısını pekiştirmiştir.

ÜMMİYE KOÇAK'IN ALDIĞI OYUNLAR

Ümmiye Koçak, tiyatro ve sinema dünyasındaki başarılarıyla birçok ödül kazanmıştır. Bu ödüller arasında Adana Uluslararası Tiyatro Festivali Ödülü, Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Ödülü, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Girişimcilik Ödülü, Bornova Uluslararası Kadın Sanatçıları Festivali Ödülü, Toros Koleji Eğitime Destek Ödülü, Sivil Toplum Örgütleri (KADER) Kadına Şiddete Hayır Destekleme Ödülü, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yılın Sanat Ödülü, TİKAV-2012 Anneler Okulu Projesi Destek Ödülü, New York Avrasya Film Festivali Sinemada En İyi Kadın Sanatçı Ödülü, Samsun Sivil Toplum Örgütü Girişimcilik Ödülü ve KAGİDER Özel Jüri Ödülü bulunmaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni