Kim Kimdir Nereli

Umut Avcı kimdir? Neden öldü?

Türk tiyatro ve dizi dünyasının sevilen isimlerinden Umut Avcı, 44 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından Umut Avcı’nın kariyeri ve hayat öyküsü merak konusu oldu. Peki, Umut Avcı kimdir, Umut Avcı nereli, kaç yaşında? Umut Avcı biyografisi haberimizde...

Abone Ol

Beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılan ve 15 gündür yaşam mücadelesi veren ünlü oyuncu Umut Avcı, yaşam savaşını kaybetti. Avcı'nın vefat haberi sanat camiasında üzüntüyle karşılanırken arama motorlarında kullanıcılar Umut Avcı'nın hayat öyküsünü merak edip arşatırıyor. Peki, Umut Avcı kimdir? İşte, detaylar...

Umut Avcı kimdir?

Umut Avcı, 24 Şubat 1980 tarihinde Edirne'de doğdu. Tiyatro sahnelerinin tanınan yüzlerinden biri olan Avcı, "Esaretin Bedeli", "Guguk Kuşu" ve "Sürüden Ayrılan Geyikler" gibi pek çok önemli tiyatro oyununda sahne aldı. Ayrıca "Hep Yek 2", "Ver Kaç", "Ailece Şaşkınız" ve son olarak TRT1'de yayınlanan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisinde Şoför Hamit karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Avcı'nın vefatı, birlikte çalıştığı dostları ve hayranları arasında derin bir üzüntüye yol açtı. Oyuncu Levent Can, Avcı ile yıllar önce "Guguk Kuşu" oyununda aynı sahneyi paylaştıklarını belirterek, "Çok üzüldüğüm bir haber bu... Yaklaşık 7 yıl önce aynı sahneyi paylaştığım çok yetenekli ve çok iyi kalpli bir dostumu kaybettim" diyerek duygularını dile getirdi.

Umut Avcı, gerek tiyatro sahnelerinde sergilediği performanslarla gerekse dizi ve sinema projelerindeki rolleriyle izleyicilerin kalbinde taht kurmuş bir sanatçıydı. Ardında unutulmayacak pek çok eser bırakan Avcı, sanat camiasında derin bir boşluk bıraktı.