Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversite personeline yönelik olarak at binme etkinliği düzenledi.

Etkinlik süresince uzman eğitmenler eşliğinde, katılımcılara at biniş teknikleri ve hippoterapinin temel prensipleri hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca, atlarla zaman geçirmenin psikolojik faydaları üzerine de kısa bilgilendirme seansları düzenlenecek.

At binme, sadece bir spor aktivitesi olmanın ötesinde, fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri olan bir terapi yöntemi olarak da biliniyor. Hippoterapi olarak adlandırılan bu yöntem, atların ritmik hareketleri ve insanlarla kurdukları özel bağ sayesinde, katılımcıların motor becerilerini geliştirirken aynı zamanda stres seviyelerini de azaltmaya yardımcı oluyor.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, bu önemli terapi yöntemini personeline tanıtarak hem onların fiziksel sağlığını desteklemeyi hem de mental anlamda rahatlamalarını sağlamayı hedefliyor.

At binme etkinliği ile ilgili üniversiteden yapılan açıklamada “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, personelimizin sağlığına ve mutluluğuna büyük önem veriyoruz. Bu tür etkinliklerle, çalışanlarımızın hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı ve motive olmalarını hedefliyoruz. Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bu inisiyatifi, üniversitemizin bu alandaki öncü rolünü bir kez daha ortaya koymaktadır” denildi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş