Asayiş

Ünlü şarkı grubu Piiz’in üyesine yapılan saldırının cezası belli oldu: 4 yıl 3 ay hapis!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'a yönelik saldırının davasında mahkeme, sanık Bilge Kaan Korkmaz'a "kasten yaralama" suçundan 4 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına hükmetti.

Abone Ol

Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Piiz grubu davulcusu Mehmet Dudarık, arkadaşı Oğuzhan Oğuz ve sanık Bilge Kaan Korkmaz hazır bulundu. Savcı, sanığın cezalandırılmasını talep ederek mütalaasını tekrarladı. Sanık avukatı ise müvekkilinin haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini savunarak beraatini istedi. Sanık Korkmaz, olaydan dolayı pişman olduğunu belirtirken, müşteki Dudarık ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME KARARI VERDİ

Sanık ve müşteki beyanlarını dinleyen mahkeme, Bilge Kaan Korkmaz'ın Dudarık ve Oğuz'a karşı gerçekleştirdiği eylemi "kasten yaralama" olarak değerlendirerek, toplamda 4 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Olay, 14 Aralık'ta Çankaya'da bir eğlence mekânında meydana geldi. Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık, konser sonrası izleyiciler arasında bulunan çocukluk arkadaşı Oğuzhan Oğuz ile dans etmeye başladı. Bu sırada Bilge Kaan Korkmaz, kız arkadaşının ayağına basıldığı gerekçesiyle Dudarık'a tepki gösterdi. Kısa süren gerginliğin ardından Dudarık dışarı çıktı.

Dudarık, eğlence mekânının önünde telefonla konuşurken, dışarı çıkan Bilge Kaan Korkmaz tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Başına aldığı darbe ile yere düşen Dudarık, yerde de defalarca yumruklandı. Ağır yaralanan Dudarık, hastaneye kaldırıldı. Oğuzhan Oğuz'u da darbeden Korkmaz, gözaltına alınarak sevk edildiği adliyede tutuklandı.