Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif

Ankara Üniversitesi, URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından yayımlanan rapora göre, 2023 yılında dünya genelinde 11 farklı sıralamada yer alan altı Türk üniversitesinden biri oldu. URAP'ın değerlendirmesine göre, Ankara Üniversitesi'nin başarısı, akademik performanslarını uluslararası arenada diğer üniversitelerle kıyaslayabilmesine olanak tanıyor. Bu başarıda, üniversitenin hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı da belirleyici rol oynuyor.

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi dünya sıralamalarının tamamında yer alarak uluslararası alanda ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

Daha da güçleneceğiz

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitenin elde ettiği bu başarıların, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alandaki prestijine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Ünüvar, Ankara Üniversitesi'nin sıralamalarda yer almasının, üniversitenin hedeflerini ve standartlarını yükseltme konusundaki kararlılığını da gösterdiğini belirtti.

Başarıya katkıda bulunan herkesi tebrik eden Ünüvar, "Ancak bu bizim için yeterli değil. Ankara Üniversitesi, çok daha ileri seviyelere çıkarak uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Cansel Yıldız