Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanarak TBMM’ye gönderilen Milli Savunma Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nda değişiklikleri içeren kanun teklifine Uzman çavuşların çatı örgünü Uzmanlar Federasyonu’ndan eleştiri geldi.

Uzmanlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici TBMM'ne gelen Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapılanması ile ilgili kanun teklifi içerisinde Uzman Çavuş mesleğinin amirin keyfiyetine bırakıldığını, mesleki güvencenin kaldırıldığı hukuki normlardan uzak, amirin tutacağı bir tutanakla  Uzman Çavuş’un tüm meslek hayatını bitirileceği bir kanun teklifi verildiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 4.4 büyüklüğündeki deprem kameralarda Afyonkarahisar'da 4.4 büyüklüğündeki deprem kameralarda

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Tilkici, “Bu Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmez zayıflatır, personelin geleceğe güvenle bakmasını imkansız hale getirir. Baskı mobbing tehdidi had safhaya ulaştırır” diye konuştu.

Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici paylaşımında şu hususlara dikkat çekti:

“Bu Kahramanlar Silahlı Kuvvetlerin en fazla şehit gazi olan camiasıdır. Kerpiç evlerin sıvasız evlerin gönlü vatan sevdalı Anadolu’nun yiğit evlatlarıdır. Sizlerin de şehit cenazelerine katıldığınızda hakkınızı helal ettiğiniz yiğitler. Helal edecek bir hakkınızın olması için şehit olmadan önce Kahramanlara haklarını verin.

Uzman çavuşların atılma şartlarını değil, atılmama şartlarını oluşturan mesleki endişeyi giderin.

Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Emekli uzman çavuşları diğer statülerde olduğu gibi tazminatlardan faydalandırın.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş