TBMM’de görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı Teşkilat Kanun Teklifi ile uzman çavuşlardan itiraz var.

Yasa teklifinin bazı maddelerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) Genel Başkanı Ali Tilkici, “Hangi meslek dalında mesleğe başlayıp emekli olana kadar görevde yeterlilik sahibimi değil mi diye amir tarafından teste tabi tutulup bir tutanak ile meslekten atılıyor” dedi.

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda Bulunan Tilkici özetle şunları söyledi

“TBMM’de görüşülen MSB teşkilat kanun teklifi ile ilgili Milli Savunma Komisyonunda uzman çavuşların mesleki idame hakları daha önce Anayasa mahkemesinin Anayasaya aykırı bularak iptal ettiği maddeleri yeniden kanun içerisine alınmaya çalışılıyor.

İdarenin bu maddeler yönetmelik ve yönergelerde vardı Kanun içerisine almak istiyoruz diyerek tezat bir düşünce sergiliyor. Yönetmelikler Kanunlara aykırı olamaz!

Daha önceki Kanun maddelerinde bulunmayan maddeleri Yönetmeliğe yazamazsınız. Kanunda olmayan sizin istediğiniz yazdığınız hukuksuz anayasaya aykırı maddeleri şimdi eski yönetmelikte vardı diye kanunlaştırmaya çalışıyorsunuz.

Hangi meslek dalında mesleğe başlayıp emekli olana kadar görevde yeterlilik sahibimi değil mi diye amir tarafından teste tabi tutulup bir tutanak ile meslekten atılıyor. Bu Anayasaya aykırı.

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARI

Uzman Çavuşların statü sorunu var, kadro sorunu var, kamuda kalma, mesleki güvence sorunu var. Yıllarca fedakarca görev yapan Emekli Uzman Çavuşların Derece/Kademe Tazminat düşük maaş sorunları var Bu sorunu TBMM çözmekle mükellef.

Uzman Çavuşlar bu vatanın bölünmez bütünlüğü için can veriyorlar Aziz milletin asil evlatlarına yapılan bu ayrımcılık kabul edilemez. Getirilen maddeler Türk Silahlı Kuvvetlerine katkı sağlamadığı gibi amire meslekten atma gibi bir sonsuz yetki verdiğinden Silahlı Kuvvetlerde Baskı Mobing Tehditi hat safhaya ulaştırır. Birlik beraberlik güven duygularını zedeler.

TBMM Genel Kurulu’nda bu yanlıştan dönülmesi elzemdir. Tüm siyasi partilerimize kahramanların seslenişi; Anayasaya aykırı bu maddeleri durdurun!!!”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş