Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, hastaların nefes açıcı ilaçları doğru şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla İnhaler İlaç Eğitim Hemşireliği hizmetini başlattı. Bu hizmet, özellikle KOAH ve astım hastaları için büyük önem taşıyor. İnhaler ilaç reçete edilen tüm hastalar, hekimler tarafından bu birime yönlendiriliyor ve burada hastalara ilaçlarını nasıl kullanmaları gerektiği uygulamalı olarak öğretiliyor.

Yaman: Engelli sağlık çalışanları hakkını bekliyor Yaman: Engelli sağlık çalışanları hakkını bekliyor

Yanlış Kullanım Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor

Dr. Azar, KOAH’ın her 10 kişiden birinde görüldüğünü ve bu hastalığın ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer aldığını belirtti. "Hastalar ilaçlarını doğru kullanmazsa, beklenen yaşam süresi kısalabilir. Ayrıca yanlış kullanım, KOAH ve astım atakları gibi ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir" diyen Azar, doğru tanının yanı sıra doğru tedavinin de hayati önem taşıdığını ifade etti.

Eğitimle Yanlış Kullanım Azaltılacak

Dr. Azar, İnhaler İlaç Eğitim Hemşireliği hizmetinin başlamasının bölgedeki hastalar için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. “Bu hizmetin bölgede nadir yerlerde sunulması, hastalarımız için büyük bir avantaj. Sağlıklarının iyileşmesi ve yaşam sürelerinin uzaması için nefes açıcı ilaçların doğru kullanımı şart. Bu nedenle böyle bir hizmetin devreye girmesi hastalarımıza büyük fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA