Van’ın Tuşba ilçesinde yüzmek için Van Gölü’ne girdikten sonra kaybolan Ahmet Hilmi Hanal'ı (22) arama çalışmaları dördüncü gününde sürüyor.

Dört gün önce arkadaşlarıyla birlikte Çarparak Adası yakınına giden Hanal, Van Gölü’nde yüzdüğü sırada gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye, Van Sahil Güvenlik Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği, Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) ve Hak Arama ve Kurtarma ekiplerinden oluşan 28 kişilik dalgıç ekibi sevk edildi.

Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti! Uzman Çavuş beylik tabancasıyla intihar etti!

Dün ve bugünkü çalışmalara Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan talep edilen Yanal Taramalı Sonar (YTS) cihazı da destek veriyor. Ayrıca, AKEM ve Hak Arama ve Kurtarma görevlileri su altı aramalarının yanı sıra termal kameralı dron ile de bölgeyi tarıyor.

Türk Kızılayı Van Şube Başkanlığı, arama çalışmalarına katılan görevlilere ve bölgedeki vatandaşlara destek olmak amacıyla dünden bu yana mobil araç göndererek çay, meyve suyu ve kek ikramında bulunuyor.

Kaynak: İHA