Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan Kemal Tolan, üç parselinden geçen ve iki mahalleyi birbirine bağlayan yolu hafriyat dökerek ulaşıma kapattı. Geçtiğimiz yıl çevre duvar izni de alan Tolan, dört gün önce bu kararı alarak, Şabaniye ve Süphan Mahallelerini birbirine bağlayan yolu kapattı. Araçlar, bu nedenle alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı.

"Son çare yolu kapatmak zorunda kaldım"

Yaşanan mağduriyeti dile getiren Tolan, dört gündür yolun kapalı olduğunu ve bu süre zarfında herhangi bir yetkilinin duruma müdahale etmediğini belirtti. Tolan, "Defalarca belediyelere dilekçe verdim ancak muhatap bulamadım. Son çare olarak yolu kapattım. Buradan doğal gaz hattı geçmesi gerekiyor ama dört yıldır bu durum çözülmedi. Kendi çabalarımla yukarıdan geçen imarlı yolu açtırıp doğal gaz hattını gönderdim," diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti

"Beni vatandaşla karşı karşıya getirdiler"

Tolan, yolun üç parselinden geçtiğini vurgulayarak, "Buradaki 20 metrelik yol Van Büyükşehir Belediyesine, 12 metrelik yol ise ilçe belediyesine ait. Vatandaşlar yolu niye kapattığımı soruyorlar, durumu yetkililere bildirmelerini istiyorum. Muhatap bulamadığım için yolu kapattım," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA