DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan bir gün sonra birçok işçinin işine son verdi. Bu işten çıkarma işlemi, SMS yoluyla duyurulmuştu. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde yaklaşık üç aydır süren protestolar düzenliyor. Bazı işçilerin açtığı davalar lehlerine sonuçlanmaya başladı. İşçiler, her mahkeme kararının kendileri için emsal teşkil ettiğini ve tüm davalarını kazanmayı umut ettiklerini ifade ediyorlar.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

"Bu Mücadeleye Baş Koyduk"

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, işten çıkarılan işçilerin eylemlerinin yaklaşık üç aydır devam ettiğini belirtti. Akdeniz, her gün sabahtan akşama kadar süren eylemlerini İpekyolu Belediyesi önünde kurdukları çadırda sürdürdüklerini söyledi. Akdeniz, şöyle dedi:

"Arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Bu yola baş koyduk ve sesimizi yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Davalarımız devam ediyor ve bazılarını kazandık. Allah’ın izniyle tüm davalarımızı kazanacağız" 

"İnsanların Ekmek İhtiyacı Var"

Akdeniz, işten çıkarılma gerekçesi olarak bütçe bahanesinin öne sürüldüğünü ve işçilere 'bankamatik memurları' iftirası atıldığını vurgulayarak şu cümleleri kullandı:

"Van halkının dikkatini çektik, durumu merak eden vatandaşlar gelip gerçeği öğrendiler. Çadırda bulunan insanların gerçekten ekmeğe ihtiyaçları var. Aramızda hastalar, kanser hastası olanlar, hasta çocukları olanlar var. Gelin, durumu araştırın ve ardından birlikte bir karar verelim. Bir müzakere çağrımız var ama kimse bu çağrıya kulak asmadı. Eylemlerimiz bir yıl da sürse, iki yıl da sürse devam edeceğiz" 
Kaynak: İHA