Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden 5 il için uyarı geldi! Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden 5 il için uyarı geldi!

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), 2019 yılından bu yana sürdürülebilir kültürel miras eğitimini desteklemek ve bu alanda çalışan profesyonellere katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Çocuklar (0-18) için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı'nın beşincisini 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Ankara Bağ Evi’nde yüz yüze gerçekleştirecek. Bu yılki çalıştay, "Dijital Uygulamalar" temasıyla dikkat çekecek.

Bu çalıştay, Türkiye’de kültürel miras alanında çalışan profesyonellerin deneyimlerini paylaşmalarını ve etkileşimde bulunmalarını sağlamak için önemli bir platform sunuyor. Koç Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Maner ve müze eğitimcisi-mimar Özlem Dengiz Uğur’un yürütücülüğünde gerçekleştirilecek etkinlik, kültürel miras eğitimine yönelik sürdürülebilir yaklaşımları desteklemek amacıyla her yıl farklı temalarda düzenleniyor.

Geçmiş çalıştaylarda elde edilen bilgiler ve uygulamalar, katılımcılara zengin bir deneyim sunarken, bu yılki temanın da dijital teknolojilerin kültürel miras çalışmalarına nasıl entegre edileceği üzerine yoğunlaşması bekleniyor.

Vekam Festival

Etkileşimli Ortam ve Uygulamalı Atölyeler ile Deneyim Kazanma Fırsatı

Çalıştay, iki ana bölümden oluşacak. İlk bölümde, yurt içi ve yurt dışından davetli konuşmacılar, sürdürülebilir kültürel miras projeleri hakkında sunumlar yapacak. Bu sunumlar, katılımcılara alanında başarılı örnekleri görme ve uygulama fırsatı sunacak.

İkinci bölümde ise, katılımcılar için uygulamalı model atölyeleri gerçekleştirilecek. Bu atölyeler, katılımcıların kültürel miras alanında kullanabilecekleri yöntemleri öğrenmelerine yardımcı olacak. Öğleden sonra gerçekleşecek olan atölyelere katılım sınırlı olup, toplamda 15 kişi ile sınırlı tutulacak. Her katılımcı yalnızca bir atölyeye kaydolabilecek.

Çalıştaya katılım ücretsiz olarak belirleirken kayıtlar 16 Ekim – 26 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Katılımcılara, çalıştay sonunda dijital katılım sertifikası verilecektir.  Çalıştay kapsamındaki seminerler tüm kayıtlı katılımcılara açık olacaktır. Ancak, öğleden sonra gerçekleşecek atölyelere katılım kontenjanla sınırlandırılmıştır.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) etkinlik hakkında yaptığı duyuruda ise, "Koç Üniversitesi VEKAM’ın Doç. Dr. Çiğdem Maner ve Özlem Dengiz Uğur yürütücülüğünde sürdürülebilir kültürel miras eğitimini desteklemek ve kültürel miras alanında çalışan profesyonellerin çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 2019 yılından beri farklı temalarda düzenlediği Çocuklar (0-18) için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı’nın beşincisi bu yıl 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Ankara Bağ Evi’nde yüz yüze gerçekleşecek" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Cansel Yıldız