Robotik dünyasına ilgi duyan çocuklar ve aileleri, Aile Katılımlı Robotik Atölyesi'nde Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayacak. Minik sanatseverler, aileleriyle birlikte hayal gücünü kullanacak, sorun çözme yeteneklerini geliştirecek ve basit bir elektrik devresi kurarak ilk robotlarını bayraklarla süsleyip hayata geçirecekler.

Etkinliğin Amacı: 

Atölyede çocuklar, basit bir elektrik devresinin nasıl çalıştığını öğrenirken, robot yapımına karşı özgüven kazanacak ve kodlamaya karşı temel bir ilgi geliştirecekler. Ailelerin de bu sürece dahil edilmesi, çocukların öğrenme sürecine deneyim aktarımı sağlamayı hedefliyor. STEM yaklaşımıyla tasarlanan bu atölye, özellikle okul öncesi dönemde çocukların eğitime yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşmasına katkı sunmayı amaçlıyor.

Sincan'da Camilerin İhtiyaçları Karşılanıyor Sincan'da Camilerin İhtiyaçları Karşılanıyor

Atölye, çocuklara yalnızca basit ve ucuz malzemelerle nasıl büyük adımlar atılabileceğini gösterirken, ailelerin de bu sürece dahil olmasıyla öğrenme deneyimi zenginleştiriliyor. Her çocuğa bir yetişkinin eşlik edebileceği etkinlikte, belirtilen yaş aralıkları doğrultusunda bilet temini şartı bulunuyor.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat