Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Suphi Tekniker 84 yaşında hayata veda etti.
Tekniker'in ölüm haberi, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından duyuruldu. Şehir Tiyatroları, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Tekniker’in sanat kariyerine nasıl başladığına da yer verildi. Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne alan Suphi Tekniker, önce figüran olarak başladığı oyunculuk kariyerinde, kısa sürede başrollerde boy gösterdi ve başarıya ulaştı. Tekniker, ayrıca sinema dünyasında da adından sıkça söz ettirerek, Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi usta oyuncularla birlikte birçok filmin senaryosunu kaleme aldı.

Tekniker, bir röportajında, "Dünyaya bir daha gelsem yine aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmayı seçerdim" demişti.

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

10 Ocak 1940 tarihinde doğan Suphi Tekniker, Mersin Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun oldu.

Ancak onun gerçek tutkusunu keşfetmesi, akrabası Saim Alpago’nun yönlendirmesiyle İstanbul Şehir Tiyatroları’na adım atmasıyla başladı. Sinema kariyerine ise 1960 yılında, Erdoğan Tünaş’ın senaryosunu yazdığı "Cici Kâtibem" filmiyle başladı ve ardından birçok başarılı filmde hem oyuncu hem de senarist olarak yer aldı.

Ali Haydar Öztürk hayatını kaybetti! Ali Haydar Öztürk kimdir? Ali Haydar Öztürk hayatını kaybetti! Ali Haydar Öztürk kimdir?

Kaynak: Haber Merkezi