Yeni Danıştay üyesi Yusuf Karaoğlu kimdir? Yeni Danıştay üyesi Yusuf Karaoğlu kimdir?

Türkiye Yenidoğan Çetesinin yaptığı korkunç faaliyetlerle şok olurken Yenidoğan bebek çetesini çökerten ve makamında tehdit edildiği halde geri adım atmayan ve dik duran Büyükçekmece Cumhuriyet SavcıYavuz Engin'in kim olduğu da merak konusu oldu. İşte, Savcı Yavuz Engin hakkında merak edilen detaylar…

ATANDIKTAN 20 GÜN SONRA OEPRASYONU BAŞLATMIŞ

 Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in  Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Nisan 2024 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün CİMER üzerinden yapılan şikayetle başlattığı Yenidoğan bebek çetesi dosyası da savcı Engin'e verildi. Dosyayı inceleyen Yavuz Engin, Mali polise operasyon emri verdi. 22 kişinin tutuklandığı operasyon sonrası çete elemanları Yavuz Engin'i makamında ailesi üzerinden tehdit etmeye başladı.

Savcı 1

Çete karşısında dik duran ve geri adım atmayan cesur savcı Yavuz Engin, jandarma tarafından şüphelilerin adliyeye girişlerinde ters kelepçeli olarak önünden geçerken izlediği ise gazetecilerin kadrajlarına girmişti.

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Türkiye'de sürdüren Engin, ilk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise 2008 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Hukuk alanına olan ilgisi doğrultusunda, 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlamış ve 2013 yılında başarılı bir şekilde mezun olmuştur.

Savcı 2

Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını yaparak, mesleki kariyerinin temellerini atan Engin, 2014 yılında savcı adayı olarak görevine başlamıştır. Staj döneminin ardından Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanarak, ilk resmi görevine başlamıştır.

Görevde gösterdiği başarılar ve adaletin tesisi için verdiği çabalar sonucunda, 2024 Nisan ayında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirilmiştir. Savcı Yavuz Engin, hukuk kariyerinde azmi ve kararlılığı ile öne çıkmış, hukuk camiasında saygın bir isim olarak tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi