Sosyal medyada da aktif olan Türkyolu'nun, örgütün yeni lideri olacağı iddiaları dikkat çekiyor. Peki, Cevdet Türkyolu kimdir ve FETÖ içindeki rolü nedir?

Cevdet Türkyolu: Uzun Cevdet Kimdir?

Cevdet Türkyolu, uzun yıllardır FETÖ lideri Fetullah Gülen'in yakın çevresindeki en etkili isimlerden biri olarak biliniyor. Örgütün gayrimenkul varlıklarının kontrolünde önemli bir rol üstlenen Türkyolu, "Uzun Cevdet" lakabıyla da tanınıyor. Pensilvanya'daki FETÖ kampında Gülen’in en güvendiği kişilerden biri olarak görev yapan Türkyolu, aynı zamanda Gülen’in sekreteri olarak da örgüt içi görüşmeleri organize ediyor.

Cevdet Türkyolu Kaç Yaşında

Cevdet Türkyolu Eşi

Cevdet Türkyolu, Gülen’in yeğeni Mebruke ile evli. Bu ailevi bağlar, onu örgüt içinde daha da güçlü bir pozisyona taşıdı. Kamptaki diğer üst düzey isimler de uzun yıllardır Türkyolu’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkyolu, Gülen’in en mahrem sırlarına vakıf bir isim olarak, örgütün finansal işlerini de yöneten kişi olarak biliniyor. Örgütün milyonlarca dolarlık varlıklarını Gülen'in talimatları doğrultusunda çeşitli ticari faaliyetlerde kullanıyor.

Cevdet Türkyolu Çocukları

Cevdet Türkyolu'nun Mal Varlığı

ABD'de yaşayan Türkyolu'nun, Pensilvanya ve Florida'da toplam 7 konutu bulunuyor. Bu gayrimenkullerin büyük kısmı ailesinin üyeleri üzerine kayıtlı. Türkyolu’nun Florida’da sahip olduğu iki evden birini 124 bin dolara sattığı, Orlando’daki diğer evinin ise halen mülkiyetinde olduğu belirtiliyor.

Örgüt kamplarına yakın olan evlerin değerleri 100 ila 450 bin dolar arasında değişiyor. Ayrıca, Türkyolu’nun kızı Büşra'nın Pensilvanya’daki evinde ABD bayrağı asılı olması da dikkat çekmişti. Evlerinin yakınında, FETÖ üyelerince kurulan ancak mezar taşlarının olmadığı bir alan da bulunuyor.

Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin kimdir? Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin kimdir?

Uzun Cevdet Kimdir

Cevdet Türkyolu'nun Türkiye'deki Mal Varlıkları

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında, Cevdet Türkyolu'nun Türkiye’deki mal varlığına el konulmasına karar verildi. Türkyolu'nun Sakarya, İstanbul, İzmit ve Ankara’da toplamda 39 mülkü olduğu tespit edildi. Ayrıca, Sakarya’da yürütülen soruşturma çerçevesinde, Türkyolu’nun Türkiye'deki mal varlıklarının yönetimi için ABD’de bir noter aracılığıyla vekaletname verdiği de belirlendi. Bu vekaletname, kardeşi Muharrem Türkyolu’nun evinde yapılan aramalarda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi