Gündem

Vergimle maaş alıyorsun diyen hastalara doktorun ilginç yanıtı: Vergi levhası istiyorum!

Manisa'da bir hastanede asılan yazı, hekimlerin özlük hakları ve sağlık sistemindeki sorunları bir kez daha gündeme getirdi. “Benim vergimle maaş alıyorsun” diyen hastalara doktorun cevabı dikkat çekti.

Abone Ol

Türkiye’nin sağlık sistemi, hekimlerin özlük haklarının yok sayılması ve artan hekim istifaları nedeniyle giderek derinleşen sorunlarla karşı karşıya. Hem hekimler hem de yurttaşlar, bu durumdan olumsuz etkileniyor. Hekimlerin özlük hakları konusunda yaşadıkları sıkıntılar, sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırırken, Manisa'da bir hastanenin poliklinik binasına asılan bir yazı dikkatleri çekti.

Hekimlerin görev başında maruz kaldıkları şiddet ve baskılar, sağlık sistemindeki sorunları daha da derinleştiriyor. Düşük maaşlar ve sağlıkta şiddet gibi etkenler, birçok hekimin yurtdışına göç etmesine neden oluyor. Bu durum, hem sağlık sisteminin işleyişini zorlarken hem de vatandaşların randevu bulmakta yaşadığı zorlukları artırıyor.

Manisa’da görev yapan bir doktor, hastalardan sıkça duyduğu “Benim vergimle maaş alıyorsun” sözlerine yanıt vermek amacıyla bir yazı astı. Yazıda, “Benim vergilerimle maaş alıyorsun diyen hastaların vergi levhası ibraz etme zorunluluğu vardır,” ifadelerine yer verildi.