New York'un Bellmore kentinde yaşanan olayda, bir kadının elindeki silahla havaya ateş açarak çevredekilere tehditler savurması sonucu polis ekipleri araçla müdahale etti. Silahı çevresine doğrultan ve sonrasında kendi başına yönelten kadın, polis aracının çarpmasıyla yere düşerek etkisiz hale getirildi. Olayda yaralanan 33 yaşındaki siyahi kadının durumu hafif olduğu bildirildi.

Nassau Polis Şefi Patrick Ryder, yaptığı açıklamada polis memurunun uyguladığı müdahalenin standart protokoller çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. "Bir kişi ya da başka birine karşı ölümcül fiziksel güç kullanımı tehdidinde bulunduğunda, güvenlik güçleri ölümcül fiziksel güç kullanma yetkisine sahiptir ve bu durumu araç kullanarak engellemek de mümkündür." dedi.

Şüpheli, halkı tehlikeye atmaktan, üç kez üçüncü derece tehditten, silah taşıma suçlamaları da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayla karşı karşıyadır. Öğleden sonra mahkemeye çıkarılması beklenen şüphelinin geçtiğimiz haziran ayından beri hırsızlık ve ev istilası suçlarından iki kez tutuklandığı ifade edildi.

Muhabir: Haber Merkezi