İnsülin Direnci Nasıl Düşer? 

Girişimsel Kardiyolog Doç. Dr. Muhammed Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "İnsülin direnci nasıl düşer ?" sorusunu yanıtladı. Doç. Dr. Keskin insülin direncine ilişkin şunları kaydetti: 

"İnsülin vücut yağını koruyan, bulduğu her besin maddesini yağa çevirip depolayan hormondur. İnsülini en iyi düşüren şey ye-dur döngüsüdür. Düşük kalorili bile olsa ara öğünler metabolizma düşmanıdır, diyabetojendir. Yemekler arasındaki süreyi açın. En iyi yolu aralıklı açlık" 

Doç. Dr. Keskin, bir sonraki paylaşımında ise "Aralıklı açlıkta 16:8 veya 5:2 diyetini duyup uygulamış olabilirsiniz. Ama çok faydalı kabul edilen günde tek öğün (OMAD- 23:1) diyetini bilmiyor olabilirsiniz. Uygulaması çok kolay, faydası çok fazla. Adını yakında çok duyacaksınız, izleyip öğrenin." ifadelerini kullanarak "Günde Tek Öğün Beslenmenin (OMAD) Faydaları" başlığında videosunu paylaştı. 

Doç. Dr. Keskin OMAD'ı şu sözlerle tanımlıyor: "Basitçe söylemek gerekirse, OMAD diyeti günde bir öğün yemek anlamına gelir. Ne yediğinizle, hatta ne zaman yediğinizle ilgilenmez. Bu diyetin beslenme kurallarında sadece öğün olarak sağlıklı besinleri yemek serbesttir."

Doç. Dr. Keskin paylaştığı videosunda OMAD nedir? OMAD faydalı mı? OMAD vücudu yeniler mi? OMAD herkes yapabilir mi? Kimler OMAD yapmamalı? OMAD metabolizmayı hızlandırır mı? OMAD kilo vermeyi hızlandırır mı? OMAD uykuyu düzenler mi? OMAD bağırsak huzurunu sağlar mı? OMAD baş ağrısı yapar mı? OMAD hangi durumlarda yapılmamalı? ' sorularına yanıt veriyor. 

Muhabir: Haber Merkezi