Çağdaş sanatlar kategorisinde eserler veren Nijeryalı üç heykel sanatçısı, Akporode Collins Abinoro, Chukwudi Franklyn Enebeli, Steve Ucheka Ekpenisi; bronz, yumuşak çelik, demir, metal/karışık malzemeler kullanarak yürüttükleri atölye çalışmalarını yeni eserlerle zenginleştirdiler.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE GERİ DÖNÜŞÜMLÜ MALZEMELER

Zengin bir kültür altyapısı ile büyüyen Afrika çağdaş sanatları son yıllarda küresel ölçekte büyük ilgi görüyor ve değer kazanıyor. Disiplinlerarası Afrika çağdaş sanatları özellikle 21. Yüzyılda dünya sanat piyasasında yükselen bir fenomen haline geldi. Geleneksel Afrika sanatıyla ilişkili estetik değerleri ve materyalleri modern tekniklerle birleştirmeleri, Afrika çağdaş sanatının uluslararası platformlarda öne çıkmasını destekledi. Üç boyutta sürdürülebilir ve geri dönüşüm malzemeleri dâhil olmak üzere farklı tekniklerle ürettikleri eserlerde simgesel olarak insan figürlerindeki kuvvetli soyutlama formları heykellerinde ön plana çıkıyor.

14 AFRİKALI SANATÇI KATILDI

İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği tarafından projelendirilen “Afrika’nın renkleri” projesi, TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatın farklı disiplinlerinden 14 Afrikalı sanatçının katılımı ile geniş bir yelpazede, Afrika kültürünü, sanatını festival süresince Ankaralı sanatseverlerle bir araya getirdi. 

Muhabir: Necdet Gürsoy