WhatsApp'ın Android için beta 2.24.17.24 güncellemesinde ortaya çıkan bu yeni özellik, bilinmeyen hesaplardan gelen mesajların kullanıcılar tarafından otomatik olarak engellenmesini hedefliyor. Özellikle spam ve dolandırıcılık amacıyla gönderilen mesajların sayısının artması, kullanıcıların güvenliğini tehdit eden bir durum haline gelmişti. Yeni güncelleme ile birlikte, bu tür rahatsız edici mesajların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Avrupa Araştırmacılar Gecesi Ankara'da Avrupa Araştırmacılar Gecesi Ankara'da

Nasıl Çalışacak?

Kullanıcılar, bu yeni özelliği etkinleştirmek için uygulamanın ayarlar kısmındaki gelişmiş gizlilik seçeneklerine erişerek "yeni bilinmeyen hesap mesajlarını engelle" seçeneğini aktif hale getirebilecek. Bu sayede, dolandırıcılar tarafından gönderilen sahte mesajlardan tamamen kurtulmuş olacaklar. Özelliğin en dikkat çekici yönü, WhatsApp'ın geliştirdiği algoritmanın, mesaj gönderim oranlarını takip ederek, şüpheli bir durum olmadığında engellemeyi otomatik olarak kaldırabilmesi. Bu, kullanıcıların yalnızca istenmeyen mesajlardan korunmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda gerçek kullanıcıların da iletişim kurmasına imkan tanıyacak.

Wp

Beta Aşamasından Genel Kullanıma

Şu anda yalnızca beta test kullanıcıları tarafından erişilebilen bu özellik, WhatsApp’ın sürekli olarak geliştirdiği ve kullanıcı geri bildirimlerine dayalı olarak şekillendirdiği bir özellik olarak öne çıkıyor. Özelliğin, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi