Özellikle ev ya da çalışan farketmeksizin tüm kadınların mutfakta kullandığı sıvı yağlar son dönemde fiyatlarıyla ciddi anlamda el yakar hale geldi. Mutfakta en çok kullanılan gıda ürünlerinin başında gelen sıvı ve zeytin yağın Ankara'daki fiyat endeksini Ankara'daki marketlerde sizler için gözlemledik.

5 litrelik sıvı yağla farklı firmaların ismi altında farklı fiyatları satılırken ortalama 5 litre sıvı yağın marketlerdeki satış fiyatı 200 lira 250 TL arasında değişiyor. 2 litre yağ fiyatları ise marketlerde 90 ile 110 TL arasında fiyatlar ile vatandaşa sunuluyor. 1 litrelik yağ fiyatlarında ise fiyatlar genellikle 45 ile 60 Türk Lirası arasında bir fiyat endeksine sahip.

SOFRALARA ZEYTİNYAĞ DARBESİ

Özellikle Akdeniz sofralarının vazgeçilmesi ve birçok salata çeşidinde kullanılan zeytinyağını ise fiyatları sıvı yağa göre oldukça yüksek bir oranda seyrederken yarım litre zeytinyağını almak isteyen vatandaşların en az 180 Türk lirasını gözden çıkarması gerekiyor. 750 gram zeytinyağı fiyatları ise minimum 210 Türk lirasından marketlerde satışı gerçekleşiyor. 1 litre zeytinyağının marketlerdeki en düşük fiyatı ise ortalama 300 Türk Lirasını buluyor.

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Muhabir: Onur Dedeoğlu