Yaşam

“Yaşama Dair” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Ankara SMMMO Fotoğraf Topluluğu’nun hayata geçirdiği fotoğraf sergisi “Yaşama Dair” Tunus Caddesi, TESK Sanat Galerisi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sanatseverler 7 Temmuz’a kadar sergiyi ziyaret edebilecek.

Abone Ol

Sergi, ASMMMO Fotoğraf Topluluğuna üye; Ahmet Sezen, Arda Enes Turgut, Ceren Aytekin, Deniz Soydan, Ezgi Ulusoy, Hamide Aktürk, Mehmet Emiroğlu, Mert Ünal, Murat Karakaya, Rukiye Koçyiğit, Seyran Aslan, Sude Dohman ve Yusuf Yurtışığı’nın eğitmen Ali Rıza Aslan gözetiminde çektikleri 41 fotoğraftan oluşuyor.

FOTOĞRAFLAR TEMEL EĞİTİM DÜZEYİNİN ÇOK ÇOK ÜZERİNDE

Fotoğraf Topluluğu eğitmeni Ali Rıza Aslan, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, “Temel eğitim programına, ilk öğrencilerle 28 Aralık 2023’te başladık. Temel eğitim tamamlandıktan 2-3 ay sonra bir proje dâhilinde “Hayata Dair” fotoğraf sergisi açmaya karar verdik. Sergide altı aylık süre içerisinde çekilen 41 adet fotoğraf kullanıldı. Öğrencilerin, temel eğitim düzeyinin de çok çok üzerinde fotoğraf çektiklerini düşünüyorum.

Mali Müşavir olmamın yanında fotoğraf sanatıyla da uğraşıyorum. Buradaki fotoğraf topluluğunun hocalığını ben yapıyorum. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD)’ın 15 yıllık üyesiyim. AFSAD, Kurucuları arasında ünlü yönetmen Sinan Çetin’in de bulunduğu, 1976 yılında kurulmuş bir dernek. Dolayısıyla Ankara’da pek çok fotoğraf derneğinin kurulmasına öncülük etmiş önemli bir sivil toplum kuruluşu özelliği taşıyor.” ifadesini kullandı.