TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verisiyle birlikte, milyonlarca emekli ve memur maaşıyla birlikte 65 yaş ve engelli aylıklarına da zam yapıldı.

ZAMLI AYLIKLAR NE KADAR?

Önceki aylarda 3 bin 504 TL olarak ödenen 65 yaş aylığı, yapılan zamla birlikte 4 bin 180 TL'ye yükseldi. Bu artış, hak sahiplerine ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor. Yeni düzenleme ile birlikte, yüzde 40-69 arası engeli olan bireyler için aylık 3 bin 337 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlar için 4 bin 999 TL ve 18 yaş altı engelliler için 3 bin 337 TL ödeme yapılacak.

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yaşlı ve engelli aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirtti. Bakan Göktaş, bu kapsamda toplamda 4,8 milyar TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı. Yaşlı aylıkları kapsamında 2,7 milyar TL, engelli aylıkları kapsamında ise 2,1 milyar TL ödeme gerçekleştirildi.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Muhabir: Haber Bülteni