Bugün altının gram fiyatı, güne pozitif bir başlangıç yaptı ve saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 oranında yükselerek 2 bin 751 liradan işlem görüyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 530 lira, Cumhuriyet altını ise 18 bin 70 lira seviyesinden alıcı buluyor.

Dün satış baskısı altında kalan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 2 bin 517 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

Piyasalarda ECB Kararları Bekleniyor

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından dünya genelinde olumlu bir seyir hâkimken, bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararları yatırımcıların odağında.

ABD ekonomisine yönelik gelen veriler, "yumuşak iniş" beklentilerini güçlendirirken, yatırımcıların risk iştahındaki artış dikkat çekiyor. Analistler, enflasyon oranlarında beklenen yavaşlamaya rağmen, çekirdek enflasyondaki direnç nedeniyle Fed’in bu ay 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitme olasılığının azaldığını belirtiyor.

Takip Edilecek Gelişmeler Neler?

Bugün yurtiçinde haftalık para ve banka istatistikleri izlenirken, yurtdışında ise Avrupa Bölgesi'nde ECB’nin faiz kararı, ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), haftalık işsizlik başvuruları ve Federal bütçe dengesi öne çıkıyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 530 ve 2 bin 550 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 480 dolar ise destek noktaları olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Haber Bülteni