AK Parti'de kendini gösteren Yavuz Değirmenci'nin kim olduğu araştırılıyor. Peki, Yavuz Değirmenci aslen nereli? Yavuz Değirmenci kimdir?

Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir? Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir?

Yavuz Değirmenci Kimdir?

Yavuz Değirmenci, 1980 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladıktan sonra, üniversite giriş sınavında Türkiye genelinde 605. olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Bölümü'ne kabul edildi. İTÜ'den mezuniyetinin ardından, üniversite yıllarında sosyal bilimler alanında düzenli eğitimlere katıldı ve İTÜ İşletme Fakültesi Öğrenci Temsilciler Kurulu Başkanlığı yaptı.

Öğrencilik döneminde yerli ve uluslararası firmalarda çeşitli projelerde çalıştı ve profesyonel iş hayatı boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok sertifikalı eğitime katıldı. Şu anda ticaretle iştigal etmektedir.

Siyasi Kariyer ve AK Parti'deki Görevleri

Yavuz Değirmenci'nin aktif siyasi hayatı, AK Parti'nin kuruluşuyla başladı. Beşiktaş Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi kariyerine adım attı. 2012-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bu süreçte Siyasi ve Hukuki İşler, Tanıtım ve Medya, ve Dış İlişkiler birimlerinde yer aldı. 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ise Erdoğan İstanbul Seçim Merkezinde Sosyal Medya Koordinatörü olarak görev üstlendi.

Yavuz Değirmenci, Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği Siyaset Okulu (2009-2010 ve 2011) ve Yerel Yönetimler Akademisi (2010) programlarına katılarak sertifikalar aldı. 2012 yılında AK Parti'nin düzenlediği Siyaset Akademisi programında Türkiye birincisi olarak Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi.

Sivil Toplum ve Spor Alanındaki Aktiviteleri

Yavuz Değirmenci, Bahçelievler Belediye Spor Kulübü (BBSK) Yönetim Kurulu üyesidir ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunmuştur.

Kişisel Bilgiler ve Aile Yaşamı

Evli ve iki çocuk babası olan Yavuz Değirmenci, ileri düzeyde İngilizce ve Zazaca bilmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni