Ekonomi

Yeni dönemde avukat maaşları ne kadar olacak? Avukatlar ne kadar maaş alıyor?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte avukat maaşlarına yapılacak zamlar da netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon oranlarına bağlı olarak avukat maaşları yeniden belirlendi. Peki, bu yeni dönemle birlikte avukatların maaşları ne kadar olacak?

Abone Ol

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte işçi ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 zam alacak. Bu oranlar, avukat maaşlarını da etkiliyor. Kamuda görev yapan bir avukatın maaşı, yeni enflasyon oranlarına göre yeniden hesaplandı.

Avukat Maaşlarında Yeni Dönem

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran enflasyonunu yüzde 1,64, altı aylık enflasyonu yüzde 24,73 ve yıllık enflasyonu ise yüzde 71,60 olarak açıkladı. Bu verilere dayanarak SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 24,73 zam alırken, memur ve memur emeklilerinin toplam zam oranı yüzde 19,31 oldu. Kamuda çalışan ve 1'e 4 kademesinde bulunan bir avukatın maaşı, 47.823 TL'den yüzde 19,31 oranında artırılarak 57.057,62 TL'ye yükselecek.

Yeni enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte, avukat maaşlarının ne kadar olacağına dair belirsizlik sona erdi. Avukatlar, yeni maaşlarıyla birlikte enflasyonun etkilerini bir nebze de olsa hafifletebilecekler.