Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararnamede, toplamda 16 ilin valisi değişti ve Isparta iline yeni bir vali atandı.

Vali Atamaları Yapıldı

Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli 32667 sayılı kararıyla Valiler Kararnamesi yayımlandı. Bu kararname doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 ilin valisi vali - mülkiye başmüfettişliğine atandı ve 16 ilin valisi değiştirildi.

Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir?

Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin, 1969 yılında Mardin'de doğdu. İlkokul eğitimini Mardin'de tamamladıktan sonra 1986 yılında Midyat Lisesi'nden mezun oldu. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden dereceyle mezun olmuştur.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

1992 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak kamu görevine adım atan Abdullah Erin, bir yıl boyunca İngiltere'de dil eğitimi aldı. Kaymakam adaylığı sürecini dönem ikincisi olarak tamamladıktan sonra, mülki idare amiri olarak birçok il ve ilçede kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Abdullah Erin'in Kariyeri

Abdullah Erin, kariyeri boyunca elde ettiği tecrübelerle Isparta Valiliği görevine yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor. Şimdi gözler, yeni valinin Isparta için atacağı adımlarda!

Muhabir: Haber Bülteni